De oude kantoorflat is al jaren gekraakt. In de kelder zit ook poppodium Sub071. Volgende maand dient een kort geding om de flat leeg te krijgen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Kort geding tegen krakers stationsflat

210313921.392034-Krakers.jpgIn 2006 werd de leegstaande kantoorflat gekraakt. Na de zomer moeten de krakers er uit.

De gemeente Leiden heeft een kort geding aangespannen tegen de krakers die al jaren in de oude kantoorflat aan het Schuttersveld zitten. Op 19 augustus dient de zaak bij de Rechtbank Den Haag. De gemeente wil zeker weten dat de krakers het pand tijdig verlaten. Op 1 oktober begint uitgebreid asbestonderzoek in het te slopen gebouw, een maand later gaat de sloopkogel erin.

stationleidencs-1.jpg

Impressie Rijnsburgerblok

Boven de impressie zoals die in 2010 door MAXWAN werd gemaakt voor het stationsgebied. Links het Rijnsburgerblok. Op de afbeelding onder het ontwerp van het Rijnsburgerblok, zoals het gebouwd gaat worden.

Ook de gebouwen tegenover de kantoorflat gaan na de zomer tegen de vlakte. Het gaat daarbij om drie panden aan de Stationsweg. Van de hoek met het Stationsplein tot de Club 70 locatie. Op 1 mei volgend jaar moet dan de bouw van het Rijnsburgerblok beginnen.

Leiden kraakflat rijnsburgerblok stationsgebied stationsvisie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×