Kort geding tegen krakers stationsflat

5

210313921.392034-Krakers.jpgIn 2006 werd de leegstaande kantoorflat gekraakt. Na de zomer moeten de krakers er uit.

De gemeente Leiden heeft een kort geding aangespannen tegen de krakers die al jaren in de oude kantoorflat aan het Schuttersveld zitten. Op 19 augustus dient de zaak bij de Rechtbank Den Haag. De gemeente wil zeker weten dat de krakers het pand tijdig verlaten. Op 1 oktober begint uitgebreid asbestonderzoek in het te slopen gebouw, een maand later gaat de sloopkogel erin.

stationleidencs-1.jpg

Impressie Rijnsburgerblok

Boven de impressie zoals die in 2010 door MAXWAN werd gemaakt voor het stationsgebied. Links het Rijnsburgerblok. Op de afbeelding onder het ontwerp van het Rijnsburgerblok, zoals het gebouwd gaat worden.

Ook de gebouwen tegenover de kantoorflat gaan na de zomer tegen de vlakte. Het gaat daarbij om drie panden aan de Stationsweg. Van de hoek met het Stationsplein tot de Club 70 locatie. Op 1 mei volgend jaar moet dan de bouw van het Rijnsburgerblok beginnen.

Delen

5 reacties

 1. Mag ik vragen waar jullie de onderste afbeelding vandaan hebben? Ik kom deze foto in de link van maxwan niet tegen, de gebouwen zien er heel anders uit dan in de impressies die ik gezien heb van het rijnsburgerblok. Ben dus erg benieuwd naar de oorsprong van de onderste foto. dank!

  • Piet Pekelharing op

   Daar Leiden in die afbeelding wel wat weg heeft van Gotham City, vermoed ik dat deze tekening afkomstig is uit de Batmanreeks.

  • Chris de Waard
   Chris de Waard op

   Hoi Joris, je hebt gelijk. Dat was een oudere impressie. Inmiddels is deze vervangen door de meest recente

 2. Ik hoop niet dat het wordt zoals op de onderste tekening. Dat is totaal nietszeggend voor een entree van een stad met een ambitie.

 3. Oke het is duidelijk. Er lag een mooi stedebouwkundigplan, waar dus een mooie impressie van is gemaakt. (bovenste foto) Dit vind ik ook erg mooi! Het idee dat je op maaiveld niveau de sfeer klein en intiem houd, net zoals de leidse binnenstad. Hoge torens zouden er wel komen, maar die zouden meer naar achteren op de laagbouw worden gebouwd. Hierdoor zou je de torens op maaiveld niveau dus niet zien. In het nieuwe plan zijn de gebouwen wel op de laagbouw enigzins naar achteren gezet, zoals jullie kunnen zien, maar dat is maar zo’n klein beetje, dat het nog steeds rechte torens lijken. En dit is niet in de geest van het mooie stedebouwkundigplan waarin ik veel respect terug zag voor Leiden. Als dit gebouwd gaat worden, gaat het meteen mis. Dan ligt het hele mooie plan van een intiem plein, sfeervol, wat mooi doorloopt in de kleine straten van de binnenstad compleet spaak. wat bezielt het college??? waarom??

  zie dit filmpje voor een goede uitleg:

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline