Loco-burgemeester bezoekt gekraakte kantoorflat

De activisten van Woonstrijd! die afgelopen vrijdag een kantoorflat tegenover het Centraal Station hebben gekraakt, hebben zaterdagochtend bezoek gekregen van wethouder en loco-burgemeester Paul Jonas. Hij heeft zich door de krakers laten informeren over de plannen die ze met het pand hebben en zal daarover deze week verslag uitbrengen aan het college. De krakers willen het pand omtoveren tot vrijplaats en cultureel centrum. De activisten zijn blij met de aandacht van Jonas, op persoonlijke titel stak hij hen een hart onder de riem omdat de eigenaar van het pand, Ronnie Van de Putte, nog wel eens knokploegen inzet om zijn panden te ontruimen. Toch staan de krakers wel enigzins sceptisch tegenover de door de gemeente aangespannen onteigenings-procedure ten aanzien van het gat van Van de Putte.

Al in 2002 werd er door oud-wethouder Ron Hillebrand, aangekondigd een dergelijke procedure op te starten. De procedure zou zomaar twee jaar kunnen duren werd er destijds beweerd. In de tussentijd heeft Hillebrand meerder malen hetzelfde streven kenbaar gemaakt. Tot nu toe zijn er echter nog weinig signalen dat er ook daadwerkelijk maatregelen worden genomen. Woonstrijd! wil met de actie het nieuwe college dan ook aanmoedigen met maatregelen te komentegen Van de Putte.

Advertentie

Leiden kraakflat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×