Het juiste ras van de hond is niet vast te stellen. waarschijnlijk gaat het om een kruising tussen een Pitbull en een ander ras. De hond is bruin met een witte bef en droeg een vrij nieuwe leren halsband, de buitenzijde daarvan was zwart en de binnenkant had een oranje/bruinachtige kleur.

Oproep aan dierenartsen: chipnummer verdronken hond bekend

De politie in Leiden heeft In overleg met de dierenpolitie besloten om meer informatie openbaar te maken over de verdronken hond die op dinsdag 21 juli werd gevonden in het water van de Leidse Vaart in Noordwijk. De poten van het dier waren vastgebonden, ook was zijn bek met tape dichtgebonden. De politie wil er alles aan doen om de dader(s) te achterhalen.

hondNaar nu blijkt, was de hond gechipt. Het chipnummer is 528219002031374. De dierenpolitie doet met name een oproep aan alle instanties, zoals asielen, dierenartsen om te kijken of dit nummer ergens voorkomt in hun systeem.
De dierenarts waaraan de chip is geleverd is inmiddels bekend, maar er is aan het nummer geen eigenaar gekoppeld. Mogelijk komt de hond uit de omgeving van Oegstgeest of Rijnsburg.

Iedereen met informatie wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

De hond op de foto is niet de gevonden hond, maar lijkt wel erg op het verdronken dier.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×