Groep jongeren berooft en schopt jongen op Stille Rijn

stillerijn

De politie onderzoekt een straatroof die maandagavond plaatsvond op de Stille Rijn en is op zoek naar getuigen. Rond 22.00 uur liepen drie vrienden in de richting van de Apothekersdijk toen een groep jongens hen aan de overzijde van het water toeriep. Hier schonken zij geen aandacht aan. De groep kwam vervolgens over de brug naar hen toe en één van de belagers pakte een 19-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs beet en beroofde hem van zijn portemonnee.

Tijdens de beroving kreeg het slachtoffer meerdere vuistslagen. Toen hij vervolgens viel, werd hij – terwijl hij op de grond lag – ook nog door meerdere jongens uit de groep geschopt. Ook de twee vrienden van het slachtoffer werden lastig gevallen. De twee, jongens van 19 uit Bergschenhoek en Rotterdam, werden door de groep belaagd. Nadat het mishandelde slachtoffer wist op te krabbelen, gingen ze er vandoor en kwamen op hun vlucht de inmiddels gewaarschuwde politie tegen.

Agenten wisten na een achtervolging twee van de verdachten aan te houden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Rotterdam en een 21-jarige man uit Ridderkerk. Ze werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de beroving en is daarbij nog op zoek naar de identiteit van de overige verdachten.

Ook is de politie op zoek naar enkele getuigen die tijdens de beroving en mishandeling voorbij reden in een klein model personenauto. Zij zeiden kennelijk wat van de vechtpartij, waarna minstens één van de verdachten met de bestuurder sprak en tegen de auto schopte.

Wie getuige is geweest van deze straatroof of andere informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders wordt verzocht te bellen met de recherche van Bureau Leiden Midden via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×