Problemen bij Ziggo werpen Nederland terug in de tijd

Hoe deed je dat vroeger ook alweer. De avond doorkomen zonder internet. Gisteren kon iedereen weer even diep  in het geheugen graven voor het antwoord op die vraag. Door een grote internetstoring bij Ziggo zaten grote delen van Leiden en de rest van Nederland vanaf een uur of 22.00 zonder werkende internetverbinding.

Later op de avond meldde Ziggo dat het niet ging om een gewone storing, maar om een doelbewuste ‘aanval’ op de DNS servers van het bedrijf. Bij zo’n DDoS worden talloze datapakketjes op de servers ‘afgevuurd’ waardoor deze overbelast en uiteindelijk onbereikbaar raken. Het is niet bekend wie er achter de DDoS-aanval zat.

Rond 1.30 uur had Ziggo het probleem onder controle en kwam de dienstverlening weer langzaam op gang.

Leiden Regio ziggono


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×