Leids Pvda-raadslid Abdelhaq Jarmoumi (Archieffoto: Chris de Waard).

PvdA Leiden wil topmannen Alliander weg vanwege 'graaisalaris'

Maandag werd duidelijk dat Nederlands grootste netbeheerder wat betreft energie, Alliander, zich niet houdt aan de Wet normering topinkomens (WNT), die topsalarissen beperkt. Het bedrijf wil niet dat het salaris van bestuursvoorzitter Peter Molengraaf en financieel topman Mark van Lieshout naar het niveau van een ministerssalaris (178.000 euro) zakt.

Het bedrijf is eigendom van provincies en gemeenten. Ook de gemeente Leiden is aandeelhouder. Vandaar dat Leids PvdA-raadslid Abdelhaq Jermoumi het college vragen heeft gesteld over deze kwestie. De fractie wil weten of het college op de hoogte is van de te hoge topinkomens die bij Alliander worden uitbetaald, en of deze bereid is actie te ondernemen om dit een halt toe te roepen. De fractie van de PvdA vindt verder dat de twee topmannen zichzelf “gediskwalificeerd hebben als bestuurder van deze onderneming en ze het beste kunnen opstappen”.

 

 

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×