Een aantal van de door de VVD aangestipte fouten van de Leidse Loper verzameld op één paal. (Foto: Chris de Waard).

VVD Leiden wil fouten Leidse Loper doorlopen

De palen en borden van de Leidse Loper, een stadswandeling langs 24 historische plekken in de Leidse binnenstad, worden deze vakantie rechtgezet. Wethouder Robert Strijk liet dat voor het zomerreces weten. De VVD Leiden is daar blij mee, maar vindt dat er meer moet gebeuren.

De VVD-fractie heeft het college gevraagd of het de Leidse Loper nog voor Pasen 2016 grondig aan wil pakken. “Vanuit het Visitor Centre Leiden is dit jaar een aantal maal de Leidse Loper gelopen en gefotografeerd, om in beeld te brengen wat er mis is met de route en waar verbeteringen moeten worden gedaan”, aldus de VVD. “En dat is meer dan borden die soms de verkeerde kant op wijzen”, stelt raadslid Juliette Gilissen.

“De informatieborden die op ooghoogte staan, zijn soms verweerd of beplakt met stickers”, zegt Gilissen. “Sommige borden zijn bovendien niet up-to-date: het LAK theater staat bijvoorbeeld nog vermeld. Ook zijn er palen verdwenen en wijst het bordje bij het Trouwstraatje wandelaars naar het Centraal Station en de Hortus dezelfde kant op.” Een aantekening op het laatste punt zou uiteraard kunnen zijn dat de Leidse Loper een toeristische route voorschrijft in plaats van de snelste.

Leiden Politiek leidseloper


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×