(Foto's: 112 Sleutelstad).

Daders overval komen uit Leiden

De drie mannen die de politie eerder vandaag heeft aangehouden na de gewapende overval op een woning in de Van Beethovenlaan in Voorschoten komen uit Leiden. Het zijn jongens van 16, 18 en 19 jaar.  De 18-jarige werd door de politie in zijn been geschoten toen hij op de vlucht sloeg. Bij de zoektocht werden politiehonden en een politiehelikopter ingezet.

Even voor 10.00 uur werd de overval door een omstander gemeld bij de politie. De bewoners van de villa werden bedreigd met een vuurwapen. De politie was zo snel ter plaatse dat de overvallers nog in de woning aanwezig waren. Bij het zien van de toesnellende agenten vluchtten ze de woning uit.

Een verdachte, de 19-jarige, werd even verderop bij het park aangehouden. De tweede verdachte, de jongen van 18,  werd op de Paganinidreef aangehouden door het arrestatieteam. Hij raakte daarbij gewond aan een been door een schot van de politie en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige verdachte werd aangehouden op de Van Beethovenlaan.

De recherche doet verder onderzoek naar de overval en moet de bewoners nog verder horen. Het zou gaan om de eigenaar van de HEMA vestigingen in Noordwijk en Voorschoten. Dat meldt Omroep West.

Getuigen die informatie hebben worden verzocht zich te melden bij de recherche Leiden – Bollenstreek via 0900 – 8844. De rijksrecherche doet onderzoek naar het gebruik van het vuurwapen door de politie.

112 Sleutelstad Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×