Vrijwilligers van de Aquahortus zijn hard bezig met de opbouw van de tentoonstelling die van 5 september tot en met 27 september plaatsvindt. (Foto's: PR).

Aquahortus maakt onderwaterwereld van hortus

Van 5 tot en met 27 september staat de hortus botanicus in het teken van de Aquahortus: 150 grote en 240 kleine aquaria en terraria zullen worden tentoongesteld. De tentoonstelling is ruim twee kilometer lang en zal door verschillende kassen en de tuin slingeren. In de verschillende glazen bakken zullen onder andere tropische vissen te zien zijn uit Afrika en Azië en ook Gekko’s, schorpioenen en pijlgifkikkers te zien zijn.

Dit alles om te vieren dat de hortus 425 jaar bestaat en de Leidse Aquarium- en Terrariumhoudersvereniging (LATV) “De Natuurvriend” dit jaar 85 jaar oud is. De eerste tentoonstelling van de LATV vond plaats in 1933 en daarna, zonder enige regelmaat, verschillende keren. De laatste Aquahortus was in 2005 en trok toen 10.000 bezoekers. De organisatie hoopt dat dit jaar het record van 1966 wordt gebroken. Daarvoor moeten er wel meer dan 50.000 de poorten van de hortus door.

Zeventig partijen van sponsoren en deelnemers ondersteunen deze grote tentoonstellingen. Zelfs uit Belgie, Duitsland en Zweden doen deelnemers mee om hun bijzondere collecties te tonen. De Aquahortus is de grootste tijdelijke tentoonstelling van zijn soort in Europa.

Leiden Nieuws Science aquahortus2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×