Derde editie Leidse Hooidagen dit weekeinde in Oostvlietpolder

Morgen om 10.00 uur gaan ze officieel van start: De Leidse Hooidagen. Het is het derde jaar op rij dat het Zuid-Hollands Landschap het evenement in de natuur organiseert. Dit keer in nauwe samenwerking met Naturalis en Museum Boerhaave.

Peter van den Akker van het Zuid-Hollands Landschap over de activiteiten tijdens de Leidse Hooidagen.

Tijdens de Leidse Hooidagen worden er in ’t Vogelhoff aan de Vlietweg tal van activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen op allerlei manieren de natuur beleven. Zeisles, een bijenhotel maken, schilderen met grond en planten in een tipi of een pijl en boog maken van wilgentakken.

Er is de komende dagen ook veel te ontdekken in de Oostvlietpolder. Leren recyclen bijvoorbeeld, of proeven hoe micro-groenten smaken. In de kijkhut kan iedereen terecht om weidevogels te spotten en Elzo de schaapsherder komt met zijn ruim 200 schapen ook langs.

kano

Naast alle activiteiten is er een cultureel programma met muziek op het podium bij het horecapaviljoen waar de Tuin van de Smit samen met All Class Catering zorgt voor een hapje en drankje.

Kom op de fiets. ’t Vogelhoff is niet per auto bereikbaar. Voor mensen die slecht ter been zijn rijden er pendelbusjes vanaf het begin van de Vlietweg. De entree bedraagt 2 euro per persoon (vanaf 4 jaar). Honden zijn op het terrein niet toegestaan in verband met de al aanwezige dieren. De ingang is naast Tuinvereniging Roomburg aan de Vlietweg 68/A. De Leidse Hooidagen duren beide dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Met een doorzichtige kano de slootjes verkennen is een van de vele activiteiten tijdens de Leidse Hooidagen.

 

Cultuur Leiden Regio hooidagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×