Weer meer mensen wisten afgelopen weekeinde de weg te vinden naar 't Vogelhoff aan de Vlietweg. De derde editie van de Leidse Hooidagen trok weer meer bezoekers. (Foto's: Chris de Waard).

Bijna 3.000 bezoekers voor Leidse Hooidagen

De Leidse Hooidagen zijn afgelopen weekeinde zeer succesvol verlopen. Ruim 2.800 bezoekers vermaakten zich met talloze activiteiten in natuurgebied ´t Vogelhoff in Leiden. Het is voor het derde jaar dat het Zuid-Hollands Landschap met vele partners de Leidse Hooidagen organiseert. Dit jaar met Naturalis en Museum Boerhaave als nieuwe partners. Doel is om ouders en kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om de natuur in te trekken. Mede dankzij het schitterende weer is dat bijzonder goed gelukt.

Chris de Waard was zaterdagmorgen bij de opening van de Leidse Hooidagen en maakte met microfoon een rondje langs de vele activiteiten.

 

2015-08-29 10.49.39Al snel na de opening stroomde het publiek toe om aan tientallen activiteiten deel te nemen. Zeer populair was het timmeren van een bijenhotel, het schapen drijven en het maken van pijl en bogen. De doorzichtige kano en spannende speurtocht mochten ook op veel belangstelling rekenen.

2015-08-29 11.53.41Naast doe-activiteiten konden de bezoekers ook veel leren over de natuur. Medewerkers van Naturalis hadden voor dit doel allerlei opgezette dieren meegenomen en vertelden daar enthousiast over. Voor dorstige kinderen was er gratis limonade. Maar die moesten ze wel eerst zelf uit de uier van een opblaaskoe ‘melken’.

20150830Leidse Hooidagen34Voor de ouders was er een heus horecapaviljoen, compleet met live muziek. Onder andere van bijentroubadour KaZoem! (Foto: Daniëlle Reizevoort).

Leiden Regio hooidagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×