Christophe Mombers (hier voor de 'klas')  en Arian Khoshchin geven samen met andere studenten colleges aan ouderen. (Fotro: Arian Khoshchin ).

Leidse studenten geven colleges aan senioren

Arian Khoshchin en Christophe Mombers, Leids universitaire studenten, hebben een nieuw initiatief opgestart. Zij geven onder de naam ‘Edisen’ colleges aan senioren in verzorgingscentra en buurthuizen. De twee zijn nog op zoek naar studenten uit verschillende vakgebieden. “Wij kwamen er al gauw achter dat dit zo’n verrijking is, dat we andere studenten ook deze kans willen geven”, aldus Christophe Mombers.

Inmiddels geven de studenten al colleges op verschillende locaties in Leiden en omstreken. Zo geeft Edisen volgende week een college in Lisse. “Het liefst zitten we natuurlijk in heel Nederland, de BeNeLux of zelf wereldwijd zelfs”, vertelt Arian Khoshchin ambitieus.

Dementerend

De twee geven ook colleges aan dementerende ouderen in verzorgingstehuizen. “We dachten eerst dat dat heel moeilijk zou worden, maar opmerkelijk is dat er toch veel blijft hangen”, vertelt Christophe Mombers.

Vooral onderwerpen als geschiedenis en cultuur doen het goed bij deze doelgroep. Edisen verzorgt inmiddels ook colleges over de geschiedenis van Leiden. “Daarmee proberen we een nostalgische gevoel op te wekken”, aldus Christophe Mombers.

Website

Verzorgingstehuizen, buurtcentra en andere belangstellenden kunnen contact opnemen met Edisen via hun website. Ook kunnen studenten die zich bij het team willen voegen hier een berichtje achter laten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221716423″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Leiden Edisen Leiden University


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×