Christophe Mombers (hier op de foto)  en Arian Khoshchin geven colleges aan ouderen. (Foto: Arian Khoshchin).

Twee Leidse deelnemers 'Verzilver-je-ideeprijs'

Twee Leidse initiatieven doen mee aan de ‘Verzilver-je-ideeprijs’ van het VSBfonds. Het gaat om allemaal ideeën waardoor anderen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit. Het VSBfonds organiseert de prijs omdat ze dit jaar 25 jaar bestaat.

Deelnemers kunnen een geldprijs in de wacht slepen van 2.500 tot 25.000 euro om hun initiatief te financieren. Je kan tot zondag 4 oktober op de website van het VSBfonds stemmen op je favoriete idee.

Colleges voor ouderen
De Leidse studenten Arian Khoshchin en Christophe Mombers hebben hun initiatief ‘Edisen’ ingezonden. De studenten geven colleges aan (dementerende) ouderen. Op die manier willen zij de senioren een mooie middag bezorgen. Zelfs mensen met alzheimer reageren enthousiast, doordat ze op een originele manier geactiveerd worden. De twee studenten vertelden vorige week over hun initiatief op Sleutelstad FM.

Singel’Spark
Het Leidse kunstenaarscollectief Fields of Wonder heeft het idee ‘Singel’Spark’ ingediend bij de Verzilver-je-ideeprijs. De kunstenaars willen een tocht langs de Leidse singels organiseren met twaalf lichtbakens. Het idee is om mensen die eenzaam zijn, geen familie of vrienden hebben, een warm hart toe te dragen in de donkere dagen voor kerst.

Leiden Nieuws Edisen Fields of Wonder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×