Kenny B is één van de muzikale acts tijdens De Nacht van Kunst en Kennis dit jaar. (Foto's: PR).

Muzikaal programma Nacht van Kunst en Kennis volledig bekend

De organisatie van De Nacht van Kunst en Kennis heeft het volledige muzikale programma bekendgemaakt. Onder andere Kenny B, Mister and Mississippi, Roosbeef, Janne Schra en Tourist LeMC zijn toegevoegd aan de line-up. Eerder maakte de organisatie bekend dat Maaike Ouboter, La Corneille en Halfway Station optredens verzorgen in de nacht van 19 september.

De bekendste naam is misschien wel de  Surinaams-Nederlandse Kenny B. Hij scoorde afgelopen zomer een gigantische hit met het nummer ‘Praat Nederlands met me’. Hij staat tijdens de nacht van Kunst en Kennis in het Leidse poppodium Gebr. de Nobel.

‘De allerbeste’

Opvallend is ook de komst van de Belgische Tourist LeMC naar Leiden. Nederlandse rapper Typhoon, die in België in het voorprogramma van Tourist LeMC staat, bestempelt hem als de allerbeste. “De muziek van deze troubadour zit vol liefde”, aldus Typhoon. Tourist LeMC maakt een opvallende melange van hiphop en kleinkunst. Hij staat tijdens de Nacht van Kunst en Kennis in Museum Boerhaave en de Hortus Botanicus.

Bijzondere locaties

MaaikeOuboter_06_final_RGB

Maaike Ouboter, bekend van nummer-1-hit ‘Dat ik je mis’, treedt op in het Scheltema tijdens De Nacht.

Tijdens De Nacht van Kunst en Kennis spelen muzikanten veelal op bijzondere locaties. Zo treedt de folkband Mister and Mississippi op in Museum Boerhaave en de Hortus Botanicus Leiden. Singer-songwriter Janne Schra treedt tussen de Rembrandts op in Museum de Lakenhal.

De festivalorganisatie werkt dit jaar samen met het Leidse QuiteQuiet in het Scheltema Leiden. QuiteQuiet organiseert al een paar jaar optredens van singer-songwriters in het Scheltema en is ook actief in Delft en Gouda. Tijdens De Nacht van Kunst en Kennis treden Maaike Ouboter, La Corneille en Halfway Station op in het Scheltema.

Kaarten

Kaarten kun je voor 15 euro bestellen op de website van De Nacht van Kunst en Kennis. Met één ticket kun je alle optredens en activiteiten van het festival bezoeken.

Cultuur Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×