Ruim honderd mensen dineerden gisteren in de Meelfabriek. (Foto: Jos van den Broek).

Waterdiner voor ruim honderd man in Meelfabriek

Er waren gisteren ruim honderd mensen aanwezig bij een ‘waterdiner’ in de Meelfabriek in Leiden. Het diner ’70×7 The Meal’ is een concept van kunstenaarsduo Lucy+Jorge Ortega en werd georganiseerd in het teken van de tentoonstelling ‘Global Imaginations’ van Museum de Lakenhal in de Meelfabriek. Op deze tentoonstelling is een waterzuiveringsinstallatie van het Lucy+Jorge Ortega te zien.

Het diner ’70×7 The Meal’ van Lucy en Jorge Ortega wordt op verschillende plaatsen rondom de wereld georganiseerd. Voorheen werden deze diners georganiseerd in onder andere Milaan, Peking, London en Philadelphia. Daar kwam gisteren Leiden bij. De titel 70×7 is een verwijzing naar het Bijbelse begrip voor ‘eeuwige vergeving’.

Het belangrijkste doel van de diners is om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen, terwijl er ondertussen gesproken wordt over bepaalde onderwerpen (in dit geval drinkwater). Onder de genodigden waren onder meer minister Schultz van Milieu en Infrastructuur en burgemeester Henri Lenferink. De genodigden dronken gezuiverd Leids grachtenwater, afkomstig van de installatie van Lucy+Jorge Ortega. Daarnaast werden tafelkleden en borden ontworpen door het kunstenaarsduo.

Debat

Scholieren van het Bonaventuracollege en het Visser ’t Hooft Lyceum debatteerden afgelopen maandag over de invloeden van de grote globale veranderingen op hun eigen lokale leefomgeving. Binnen dit debat stond het thema ‘water’ naar aanleiding van de installatie van Jorge en Lucy Orta centraal. De standpunten die de scholieren innamen, presenteerden zij gisteren tijdens het diner ’70×7 The Meal’.

bord_70x7_waterdiner_meelfabriek

Kunstenaars Lucy en Jorge Ortega ontwierpen onder andere de tafelkleden en deze borden voor het diner. (Foto: Jos van den Broek).

Cultuur Leiden De Lakenhal De Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×