Een deel van de gift zal in de verbouwing van De Lakenhal gestoken worden. (Afbeelding: PR).

Particulier schenkt één miljoen aan De Lakenhal

Museum De Lakenhal heeft een particuliere schenking ontvangen van één miljoen euro. De schenking zal voor een deel worden uitbesteed aan de aankoop van een 17e-eeuws schilderij. Het andere deel wordt in de verbouwing van het museum gestoken.

De schenking is het hoogtepunt van een reeks giften die Museum De Lakenhal in het afgelopen jaar ontving. Steeds meer particulieren verbinden zich door middel van een financiële bijdrage met het museum. Museum De Lakenhal onderhoudt al jaren een bijzondere band met de particulier die nu één miljoen heeft geschonken. In overleg met de schenker is de bestemming van de gift vastgelegd.


Enorm blij
“Wij zijn enorm blij en vereerd met dit genereuze gebaar”, vertelt museumdirecteur Meta Knol. “Hierdoor kan de collectie van het museum duurzaam verrijkt worden. Een deel van het bedrag zal daarnaast besteed worden aan de nieuwe educatieruimte voor kinderen, zodat de inspiratie die uitgaat van onze collectie blijvend kan worden doorgegeven aan volgende generaties”, aldus Knol.

Hendrik Valk
De afgelopen jaren heeft Museum De Lakenhal een toenemend aantal kleine en grote schenkingen ontvangen. Else Valk, dochter van kunstenaar Hendrik Valk (1897-1987), schonk ruim twintig werken uit het oeuvre van haar vader, die nog t/m 29 november te zien zijn in een speciale tentoonstelling.

Advertentie

Cultuur Leiden De Lakenhal Lakenhal


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×