Vuurwapens werden gebruikt bij de overval in Voorschoten. De VVD stelt vragen. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

VVD stelt vragen over raddraaiers in Leiden Zuidwest

Aanleiding was de gewapende overval op een woning in Voorschoten. De verdachten waren jongeren uit Leiden. Dat was voor de VVD in Leiden reden om vragen te stellen over overlastgevende jongeren. Raadslid Juliette Gilissen wil weten of de aanpak van de politie niet te soft is. De VVD bepleit een stevigere aanpak. Omdat het volgens de VVD gaat over meer dan slechts incidenten wil de partij een goede evaluatie van de werkwijze. De Leidse liberalen wachten de vragen af en zullen vervolgens het debat met de burgemeester, die over veiligheid gaat, gaan.

Gilissen verbaast zich over het voorval, juist omdat de week ervoor in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid gesproken is over de veiligheid van Leidenaren. “In deze bijeenkomst is ook gesproken over de groepen overlast veroorzakende jongeren. Daarbij gaf het college aan dat ze zicht heeft op deze groepen, en dat er grip was op de activiteiten van de jeugd.” Helaas constateert Gilissen een andere realiteit: “Vuurwapengeweld door jongeren komt steeds vaker voor in de stad en regio. Dat schokt mij en mijn fractie. De VVD wil daarom dat er snel en hard wordt ingegrepen”.

Leiden Nieuws Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×