Één van de acts op de Nacht van Kunst en Kennis is een verkorte versie van de theatervoorstelling 'Nobody Home'. (Foto's: PR).

Highlights Nacht van Kunst en Kennis

Dit weekend wordt de 3e Nacht van Kunst en Kennis georganiseerd. In de nacht van zaterdag op zondag staat Leiden in het teken van de wetenschap en kunsten. Een uitgebreid programma verspreid over (ongewone) locaties in Leiden. Wij maken een selectie met een aantal highlights van het festival.

Vluchtelingen

Tijdens de Nacht wordt onder andere het actuele thema van de vluchtelingencrisis aangesneden. Zo wordt er een verkorte versie van het toneelstuk ‘Nobody Home’ opgevoerd. Drie jongen vluchtelingen, één uit Iran, één uit Syrië en één uit Bosnië, vertellen over hun levensverhaal. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, geeft duiding bij het toneelstuk.

Anton Corbijn

NVKK_anton-corbijn-948x464-2008Anton Corbijn, de wereldberoemde Nederlandse fotograaf en filmmaker, zal ook bij de Nacht van Kunst en Kennis aanwezig zijn. Corbijn werkte onder andere samen met artiesten en bands als Nirvana, Philip Seymour Hoffman en U2. De fotograaf zal tijdens de Nacht in de Leidse Schouwburg vertellen over de rol van ‘vrijheid’ in zijn werk.

Dick Swaab over gelukspillen

Welke stofjes zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en kunnen er op termijn pillen gemaakt worden met deze geluksstofjes? De beroemde Nederlandse neurobioloog en schrijver Dick Swaab geeft tijdens de Nacht van Kunst en Kennis een gelukslezing Museum De Lakenhal. De wetenschapper gaat in op de vraag of er geluk kunt afdwingen door middel van zogenaamde ‘happy pills’.

Kenny B in Gebr. de Nobel

NVKK-hr-kenny-bDe Surinaamse zanger Kenny B. is al jaren gigantisch populair in zijn eigen land. Dit jaar brak hij ook in Nederland door met de nummer-1-hit ‘Parijs’ (Praat Nederlands met me). Dit weekend staat hij tijdens de Nacht van Kunst en Kennis in poppodium Gebroeders de Nobel.

Tekenen met licht

NVKK_hr-light-upTijdens de Nacht zal de Hortus Botanicus Leiden baden in het licht. De kunstenaars van het ‘LiGHT UP’-collectief heeft unieke software ontwikkeld waarmee ze live kan ‘tekenen met licht’. Dit zorgt voor een crossover tusssen traditionele kunst en nieuwe media.

Cultuur Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×