Het Bachkoor Holland heeft het kort geding gewonnen van de Pieterskerk in de kwestie rond de uitvoering van de Mattheüs Passie. (Archieffoto: Hielco Kuipers).

Bachkoor wint kort geding over Matthäus Passion

Bachkoor Holland wint het kort geding van de Pieterskerk over het zingen van de Matthäus Passion in de week voor Pasen. Dat meldt George Harinck van Bachkoor Holland op Twitter. De Pieterskerk schoof eerder dit jaar het Bachkoor aan de kant ten gunste van het Residentieorkest, Nederlands Kamerkoor en Haags Matrozenkoor. De Pieterskerk wilde een uitgebreider programma met verschillende concertvormen voor verschillend publiek: zoals een meezing Matthäus en een opvoering voor kinderen. Die laatste twee programma-onderdelen komen er ondanks de verloren rechtszaak waarschijnlijk sowieso.

Pieterskerk-directeur Frieke Hurkmans in gesprek met Chris de Waard over de verloren rechtszaak.

Bachkoor

Wat er nu nog terechtkomt van de nieuwe opzet in onduidelijk. Eerder verklaarde Pieterskerk-directeur Frieke Hurkmans vertrouwen te hebben in de goede uitkomst van de rechtszaak. In een reactie van Hurkmans aan Sleutelstad FM zegt zij dat de Pieterskerk het vonnis van de rechter niet zal aanvechten. “De Pieterskerk was van mening dat een, pas na acht maanden, ondertekend contract betekende dat er geen contract was. De rechter van een ander oordeel toegedaan. Dat respecteren we. We zullen het Bachkoor faciliteren zoals zij van ons gewend zijn,”aldus Hurkmans die er wel aan toevoegt dat de jurist van de Pieterskerk de uitspraak nog wel eerst goed gaat bestuderen.

In 2016 en 2017 zal het Bachkoor de uitvoering van de Matthäus Passion blijven doen op Witte Donderdag en Goede Vrijdag. De Pieterskerk zal de gebruikelijke ondersteuning hiervan gewoon voor haar rekening nemen. Mogelijk zullen nieuwe programma-onderdelen op andere dagen in de Goed Week wel al van start gaan. Hurkmans vindt het echter te vroeg om daar nu al zekerheid over te kunnen geven.

Nieuws bachkoor MatthäusPassion


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×