(Foto: PR)

Fototentoonstelling over seksuele- en genderdiversiteit

De fototentoonstelling ‘Jezelf Zijn’ is van 8 tot en met 25 oktober te bewonderen bij het Gerecht in Leiden. De tentoonstelling gaat over seksuele- en genderdiversiteit. De foto’s worden geplaatst in verband met Coming-Outdag, dat ieder jaar plaatsvindt op 11 oktober.

De fototentoonstelling laat verschillende mensen zien die lesbisch, homo-, bi- of transseksueel zijn. In de fotoserie van Jasmine de Vries vertellen de stellen in het kort over het uit de kast komen of over hoe het is om LHBT (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender) te zijn. Bij de fotoserie van Petra van Velzen spreken de foto’s voor zich.

Coming-Outdag
Dit jaar valt Coming-Outdag op een zondag, daarom hangen veel organisaties de regenboogvlag al uit op vrijdag 9 oktober. De gemeente Leiden, Politie, Brandweer, Leidse studentenverenigingen, LUMC, verschillende scholen, zorginstellingen en meer instellingen in de regio hangen de regenboogvlag uit. Daarnaast tonen veel inwoners van Leiden en de regio hun steun door de vlag uit te hangen.

De tentoonstelling is van 8 tot en met 25 oktober te zien op het Gerecht. Toegang is gratis. Meer informatie vind je op de Facebook pagina van de tentoonstelling.

Cultuur Leiden comingoutdag2015


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×