Schoonmakers LUMC protesteren tegen hogere werkdruk

Schoon genoeg hebben ze ervan. De schoonmakers van het LUMC zijn de hoge werkdruk, die nog verder dreigt toe te nemen, zat. Vanmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur gaan ze in protest.

In het verleden hebben de schoonmakers al vaker geprotesteerd tegen de naar hun zeggen ongezond hoge werkdruk. Deze dreigt nu verder toe te nemen, nu het sinds dit jaar gecontracteerde schoonmaakbedrijf Hago Zorg schoonmakers wil overplaatsen van overdag naar de avond en naar verschillende locaties, in het kader van ‘resultaatgericht schoonmaken’. Met als resultaat dat minder personeel meer werk moet doen. “We kunnen gewoon niet meer doen”, zegt schoonmaker Chris Roosendaal. “Als dit zo doorgaat wordt het gewoon niet meer echt schoon”.

Onderdeel van de actie is de overhandiging van de blauwdruk van een zogeheten Werkdruk-O-Meter aan het ziekenhuis. “Als het LUMC niet gelooft dat onze werkdruk te hoog is geworden om goed ons werk te kunnen doen, gaan we een machine bouwen die het kan meten”, aldus Roosendaal.

Het LUMC laat weten inderdaad te hebben gesproken over resultaatgericht schoonmaken, maar dat dat niet geldt voor ruimtes met patiënten. “Die ruimtes worden volgens onze principes van patiëntveiligheid schoongemaakt. Onze patiëntgebonden ruimtes zijn altijd schoon en veilig. Daar worden wij bovendien regelmatig op gecontroleerd”, volgens een woordvoerder.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×