(Foto: Emile van Aelst)

Leidse gymnastiekverenigingen fuseren

Al enige tijd is er sprake van het samenvoegen van zes Leidse gymnastiekclubs. De besturen van Brunhilde, C.G.V. Jahn, D.O.S., Excelsior Leiden, Groen Wit en Nieuw Brunhilde hebben zich verenigd in Gymsport Leiden. Om aan Leiden te laten zien dat de verenigingen gaan fuseren liepen alle Leidse gymnastiekverenigingen samen mee met de Taptoe.

Voor het eerst in de geschiedenis liepen alle Leidse gymnastiekverenigingen als Gymsport Leiden in één lange stoet mee in de Taptoe. Met ruim 1000 gymnasten heeft Gymsport Leiden op die manier ook de eerste prijs in de Taptoe der Verenigingen gewonnen.


Chris de Waard sprak tijdens de Taptoe met Frances Van Zeijl, bestuurslid Communicatie, PR en Sponsoring bij Gymsport Leiden.

Vanaf het turnseizoen 2015-2016, dat afgelopen september begon, zullen alle Leidse dames en heren turnselecties al een start maken met een geïntegreerd selectiebeleid en uitvoering daarvan. Zo zullen de trainers selectiebreed worden ingezet in een turnschema, waarbij nu ook les zal worden gegeven bij groepen die voorheen bij andere verenigingen lagen.

Vooruitlopend op de fusie kwamen de turnselecties van Nieuw Brunhilde, Jahn en Excelsior dit seizoen al onder de vlag van Gymsport Leiden uit. Er wordt nu nog wel de naam van de eigen vereniging bij vermeld, maar het duurt niet lang tot ook dit zal veranderen.

Leiden Nieuws Sport Gymsport Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×