(Foto's: Reanne van Kleef).

Gymsport Leiden test praalwagen

Gymsport Leiden heeft afgelopen zondag de praalwagen voor de 3 oktoberoptocht getest. De vereniging won eerder dit jaar de eerste praalwagenontwerpwedstrijd van de 3 Octobervereeniging. De wagen staat nu nog bij de brandweerkazerne in de Merenwijk. Daar wordt hij deze week af gemaakt.

Het winnende ontwerp bestaat uit de Leidse burcht met daarin een trampoline en een rekstok. De burcht heeft een omtrek van achttien meter, is tweeënhalve meter hoog en heeft kunstgras eromheen. Kinderen springen op de trampoline en komen visueel boven de burcht uit. Aan de andere kant van de wagen is een rekstok gemaakt.

De Grote Optocht is voor Gymsport Leiden een mooi moment om zich als één vereniging te presenteren. Op 6 juli 2016 fuseerden vijf Leidse gymnastiek verenigingen en werd Gymsport Leiden opgericht.


De praalwagen werd zondag uitgebreid getest bij de brandweerkazerne in de Merenwijk. (Video: Reanne van Kleef).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/284731572″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak met lid van de stuurgroep Gymsport Leiden en geestelijk vader van de praalwagen Arthur Haasbroek.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/284731346″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

De deelneemsters aan de Grote Optocht van Gymsport Leiden over de praalwagen.

Sport Gymsport Leiden Leidens Ontzet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×