Vanochtend rukte de politie uit naar alle faculteiten van Universiteit Leiden vanwege een dreigement op het internet. (Foto: 112 Sleutelstad).

Bewaking Universiteit Leiden om schietdreiging opgeheven

De bewaking bij faculteiten van de Universiteit Leiden is opgeheven. De politie heeft zich teruggetrokken maar surveilleert nog wel in de buurt van de gebouwen. De politie rukte vanmorgen uit in verband met een dreiging op de website 4chan, waar iemand aangaf een schietpartij te beginnen in een willekeurig gebouw van de universiteit.

Burgemeester Lenferink laat weten dat de melding serieus is genomen, omdat er een concreet doel werd genoemd, de universiteit: “Mede vanwege het feit dat de dreigmelding zich gedetailleerd op een doel in de stad richtte, te weten de universiteit van Leiden, is de melding serieus genomen. Er is gedurende de ochtend nauw overleg geweest met de universiteit. Vanzelfsprekend ben ik blij dat er niets gebeurd is. Ik ben uitermate tevreden over de wijze waarop de politie dit heeft opgepakt door zo snel en zichtbaar doch vooral preventief aanwezig te zijn. Inmiddels is er een onderzoek gestart omdat we natuurlijk graag willen weten wie de afzender is van deze dreigmelding.”

112 Sleutelstad unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×