Acht procent Leidenaren komt niet of nauwelijks rond

Uit de resultaten van de jaarlijkse Stads- en Wijkenquête blijkt dat “8 procent niet of zeer moeilijk en een kwart maar net rond komt”. Het blijft daarom een belangrijk aandachtspunt volgens de gemeente, die wel constateert dat de financiële situatie van de aan de vragenlijst deelnemende inwoners over het algemeen licht verbeterd is.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/227307507″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Uit de resultaten blijkt verder onder meer dat vier op de tien inwoners iets zouden willen veranderen in hun straat of buurt op het gebied van duurzaamheid, en dat bijna 70 procent heel tevreden is over het wonen in de buurt. Een derde van de voetgangers ondervindt hinder van gestalde fietsen in de binnenstad.

De Leidse Stads- en Wijkenquête staat vanaf nu online. 2400 Leidenaren hebben de enquête ingevuld. De gemeente ziet de resultaten ervan als nuttige informatie waarop zij haar beleid kan baseren, en als een goede indicator voor de programmabegroting.

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×