Leids onderwijs deelt kennis samen aan tafel

Verschillende partijen binnen het Leids onderwijs zijn nader gaan samenwerken om kennis uit te wisselen en gezamenlijke initiatieven te organiseren. Op 4 maart dit jaar is daar de aanzet toe gegeven. Vertegenwoordigers van primair, voortgezet en beroepsonderwijs zitten sindsdien samen aan de zogeheten Leidse Onderwijstafel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/227307725″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Vanuit de Onderwijstafel zijn al diverse initiatieven gelanceerd. Zo bestaat het plan een Leids Onderwijsfestival te organiseren, waarbij docenten en bestuuders van basisschool tot universiteit bij elkaar workshops kunnen volgen. Ook is er bijvoorbeeld een plan om vmbo-jongeren die dreigen uit te vallen via een traject alsnog op het MBO te kunnen plaatsen, en een idee van de Hogeschool om middelbare scholieren via Skype in contact te laten komen met studenten die stage lopen in het buitenland.

De gemeente is enthousiast: “Wij zien de Leidse Onderwijstafel als een uitstekend voorbeeld van actieve samenwerkende stadspartners, met de gemeente daarbij in een stimulerende en faciliterende, maar overigens terughoudende rol.”

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×