Nobelprijs, Dikke van Dale en wetenschapsnieuws

Bij ons in de uitzending: hoogleraar moleculaire biotechnologie Gilles van Wezel. Hij vertelde over de Nobelprijs van de Geneeskunde en welke baanbrekende onderzoeken er dit jaar hebben gewonnen. De winnende wetenschappers hebben nieuwe behandelingen gevonden voor ernstige parasitaire infectieziekten.

Presentator David Ueckert sprak ook met Tanneke Schoonheim van het Instituut van Nederlandse Lexicologie over het verschijnen van de vijftiende editie van de Dikke van Dale. Hierin staan maar liefst 18.000 nieuwe woorden, zoals beyoncévlieg en droogtestress. Tanneke Schoonheim vertelde over de kunst achter het opstellen van een woordenboek.

Redactrice Shannon Bakker bracht het meest bijzondere wetenschapsnieuws van de afgelopen week. Van niezende apen, zelfrijdende vrachtwagens tot uitstervende cactussen. En nog veel meer. Luister hieronder alle weetjes terug.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×