Bouwproject in Mandenmakersteeg gestopt wegens verzakking

4

Werkzaamheden van het bouwproject Catharinasteeg zijn noodgedwongen stilgelegd. Door de werkzaamheden in de Mandenmakersteeg begonnen gebouwen te verzakken, dat zorgt voor schade aan de panden. Een pand aan de Mandenmakersteeg zou al schade opgelopen hebben.

Inmiddels zijn er maatregelen genomen om verdere verzakking te voorkomen. Er mag niet meer geheid worden op de bouwplaats. Daarnaast zijn er andere zware werkzaamheden stilgelegd. Hoe lang het project vertraging op zal lopen is nog niet duidelijk.

Bouwproject Catharinasteeg
De gemeente is met het bouwproject bezig het winkelgebied in de oude binnenstad uit te breiden. Het project is onderdeel van het Aalmarktproject. De Mandemakersteeg moet ruimte aan winkels bieden en zo het winkelgebied van de Breestraat met die van de Aalmarkt verbinden.

Delen

4 reacties

 1. Veel oude binnensteden in Nederland hebben een hei-verbod. Leiden zou dat ook moeten instellen.
  Het aanbrengen van funderingspalen door boringen is 30% duurder dan heien, maar weegt ruimschoots op tegen de kosten die door heien aan omliggende monumenten wordt veroorzaakt.

  • Rolf Eijgenraam
   Rolf Eijgenraam op

   De zware werkzaamheden en het heien zijn stilgelegd. Andere werkzaamheden gaan door.

 2. maarten kersten op

  Wat Emile hier terecht opmerkt, was kennelijk nog niet tot de gemeente doorgedrongen. Of hebben ze bewust dit risico genomen? Voor beide gevallen geldt: het is natuurlijk niet de eerste keer dat het Stadsbouwhuis blundert. Denk aan herinrichting Breestraat (blindenstrook nog steeds een lachertje, bushaltes met hoge struikel-stoepranden, ‘nuttige’ middenbaan van baksteen), Korevaarstraat (bushalte, voorsorteren Hoogvliet), diverse blindenstroken en vooral oversteekplaatsen in de hele stad, het voor verkeer volkomen chaotische ‘plein’ op kruising Hogewoerd/Korevaarstraat/Breestraat/Rapenburg/Gangetje, fietspad Moleneind-Lammermarkt soms open, soms dicht, nu opeens héél erg dicht en deels afgebroken, gevaarlijk fietspad Hooigracht, en ga maar zo door…

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline