Podcast over gifmengster 'Goeie Mie' online

In de nieuwste podcast van MakersRadio genaamd ‘Arsenicum’ spreken de radiomakers René van Es en Richard den Haring over de moordzaak van de Goeie Mie de Leidse gifmengster die tientallen mensen vergiftigde aan het eind van de 19e eeuw.

MakersRadio is een initiatief van de Leidse radiomakers Richard den Haring en René van Es. Ze maken in 2015 vier verhalende podcasts waarin de Leidse wetenschap centraal staat. De eerste podcast ‘Kou Leiden’ won op 5 juni 2015 de OLON-Award in de categorie beste, lokale radioprogramma van Nederland.

‘Goeie Mie’
Mie groeit op in de tweede helft van de 19e eeuw. Buurtgenoten roemden haar behulpzaamheid en noemden haar daarom liefkozend ‘Goeie Mie’. Maar Mie had ook een duistere kant die langzaam wordt ontmaskerd in de podcast van MakersRadio.

Historica en hoogleraren
Vertellers in deze thriller zijn historica Ingrid Moerman, historica Ineke van der Sar, emeritus hoogleraar toxicologie Freek de Wolff en criminologe Anne-Marie Slotboom. De krantenartikelen van toen worden vertolkt door Hans van der Veen.

De podcast ging in première tijdens de nacht van kunst en kennis en was op verschillende evenementen in Leiden te horen. Nu kun je de radiothriller vanuit je eigen huis beluisteren. De podcast is te downloaden en/of te beluisteren op de website www.makersradio.nl.

Cultuur Leiden Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×