(Foto: Google Maps).

Winkeliers starten petitie voor voortbestaan winkelgebied Herenstraat

De gemeente is van mening dat de Leidse Herenstraat ‘geen toekomstvast’ winkelgebied is. Daar zijn de winkeliers van de straat het niet mee eens. De Winkeliersvereniging Herenstraat heeft een petitie opgestart. “We hebben gezien dat deze winkelstraat het zélfs tijdens de economische crisis goed deed”, aldus Martin Keesenberg, bestuurslid van de winkeliersvereniging.


Dat de gemeente de Herenstraat niet bij de toekomstbestendige winkelgebieden heeft gerekend, wil niet zeggen dat de winkels er moeten sluiten. Er zal voorlopig niet veel veranderen. De Winkeliersvereniging Herenstraat is vooral bang dat nieuwe ondernemers zich straks niet meer kunnen vestigen aan de Herenstraat, omdat de gemeente er wellicht geen vergunningen meer voor verleent.

Petitie
Om de gemeente te laten zien dat het winkelgebied aan de Herenstraat draagvlak heeft, is de winkeliersvereniging een petitie gestart. Je kan deze online ondertekenen.

Identiteit
Vanuit de gemeente was er ook de wens dat de winkeliers duidelijk gaan bepalen wat de identiteit van het winkelgebied is. “Wij zien onszelf als een volksbuurt. De winkels hebben ook een sociale functie”, aldus Martin Keesenberg. De vereniging gaat via een enquête peilen wat het winkelend publiek van de Herenstraat vindt. “Maar ik betwijfel of we een nieuwe identiteit moeten ontwikkelen”, aldus Keesenberg.

Leiden Politiek herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×