Leiden en Voorschoten stellen allebei circa 120 slaapplekken beschikbaar voor de periode van een week. Omdat de vluchtelingen in principe na 72 uur worden ondergebracht in een azc gaat het om enkele honderden mensen die worden opgevangen. Echter nooit meer dan 120 tegelijk, meer capaciteit is er niet in de twee beschikbare hallen.

Rode Kruis Leiden zoekt vrijwilligers voor noodopvang

De afdeling Leiden e.o. van het Rode Kruis is dringend op zoek naar mensen die willen helpen bij de opvanglocaties in Leiden en Voorschoten. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van de vluchtelingen door middel van het uitdelen van eten, koffie, het beantwoorden van vragen en het inventariseren van medische zorg en het bieden van ondersteuning daarbij. Het is niet nodig om vrijwilliger te zijn bij het Rode Kruis of in het bezit te zijn van een EHBO-diploma.

IMG_4009Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers en is het Rode Kruis met name op zoek naar mensen uit de omgeving die diensten zouden willen draaien tussen 07.00 uur en 15.00 uur, 15.00 en 23.00 uur of 23.00 tot 07.00 uur. Het gaat om de periode van vandaag tot zaterdag 17 oktober. Wie interesse heeft wordt verzocht zo snel mogelijk te laten weten op welke tijden er hulp geboden kan worden.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan c.kiers@rodekruisleiden.nl met daarin in elk geval je naam en telefoonnummer, welke locatie je voorkeur heeft en wanneer je kan helpen. Er worden mensen gezocht voor hulp in de 3 Octoberhal in Leiden en de Vliethorst in Voorschoten.

112 Sleutelstad Leiden Voorschoten Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×