Met drie bussen kwamen de circa 120 vluchtelingen vrijdagavond laat aan bij de 3 Octoberhal. Daar zijn voor de periode van een week 120 slaapplekken ingericht. (Foto: Emile van Aelst).

Noodopvang vluchtelingen: Rode Kruis overweldigd door aanmeldingen

Bijna 300 mensen hebben zich sinds gisteren bij het Rode Kruis Leiden en omstreken gemeld om zich aan te melden als vrijwilliger in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten. Met name voor dit weekeinde zijn er veel meer aanmeldingen dan nodig. Dat laat voorzitter Henny Keereweer weten: “Er zijn nog wel wat gaten in het schema, vooral voor woensdag en donderdag kunnen we nog vrijwilligers plaatsen.”

Om vrijwilligerswerk te doen in de noodopvang voor vluchtelingen is geen EHBO-diploma vereist. Wel maakt het Rode Kruis koppels van twee mensen, waarvan er in elk geval één wel zo’n diploma heeft. Dat is belangrijk om zorg te kunnen verlenen aan mensen met eenvoudige aandoeningen. Kleine wondjes of ontstekingen bijvoorbeeld.

Het aantal aanmeldingen is veel groter dan waarop het Rode Kruis had gerekend. Het lukt daarom momenteel niet om iedereen die zich per e-mail heeft aangemeld te beantwoorden. “Vervelend, maar het is helaas echt even niet anders,” zegt Keereweer: “We doen er wel alles aan om iedereen in de loop van de dag alsnog antwoord te geven.”

Leiden Voorschoten Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×