Nieuwe tegenslag bij Aalmarktplannen: Haarlemmerstraatblok op lange baan

Er dreigt opnieuw een fikse tegenvaller bij de realisatie van de Aalmarktplannen. Het derde grote bouwblok staat ‘on hold’. Modeketen Zara was de beoogde huurder van het laatste deel van de Aalmarktplannen: het Haarlemmerstraatblok. Na een herbezinning ziet Zara nu definitief af van de plannen om naar Leiden te komen.

Dat er problemen waren met het Haarlemmerstraatblok werd vorig jaar al duidelijk. Door de financiƫle crisis moest de gemeente toen knarsetandend zes miljoen euro extra in de Aalmarktplannen steken om er zeker van de zijn dat de Aalmarktplannen in zijn geheel gerealiseerd zouden worden. Dat bedrag kwam toen bovenop de twaalf miljoen de de gemeente er eerder al in stak.

Ondanks die extra miljoenen lijken de Aalmarktplannen vooralsnog niet in zijn geheel te worden gerealiseerd. Zara wil alleen alsnog naar Leiden komen als er een winkel van zo’n 3.000 m2 meter kan worden betrokken, Die ruimte zit bij lange na niet in het Haarlemmerstraatblok. De ontbrekende vierkante meters – dat zijn er honderden – kunnen alleen gevonden worden door het Haarlemmerstraatblok te vergroten. Daartoe is het afgelopen jaar bekeken of er panden aan het bouwblok kunnen worden toegevoegd, maar dat blijkt vooralsnog niet het geval.

Economie Leiden Politiek Aalmarktproject inditex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×