Mensen gaven zich massaal op voor vrijwilligerswerk bij de noodopvang van vluchtelingen in Leiden, Voorschoten, Oegstgeest en Leiderdorp. (Afbeelding: Mustafa Kus).

Rode Kruis bedankt vrijwilligers voor inzet afgelopen weken

De tijdelijke noodopvang in de Leidse regio komt morgen tot een einde. De inzet van vrijwilligers door het Rode Kruis Leiden stopt dan ook. Vanaf morgen kunnen 250 vluchtelingen een jaar lang opgevangen worden aan de Wassenaarseweg in Leiden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) regelt het team rondom deze opvang, dus hoeft het Rode Kruis Leiden niet langer vrijwilligers op te roepen.

In de afgelopen drie weken deed het Rode Kruis Leiden drie keer een oproep, waarin zij vroegen om je op te geven als vrijwilliger. Daarop kwamen honderden reacties. De organisatie dankt de vrijwilligers hartelijk voor alle steun en inzet.

Cor Kiers
Het Rode Kruis zet Leidenaar Cor Kiers nog in apart in het zonnetje, hij heeft zich de afgelopen weken ingezet voor de bemanning van de crisiscentra in Leiden en omgeving. De oproep naar vrijwilligers leverde duizenden positieve reacties op en veel (nieuwe) vrijwilligers.

Borrel
“Sommigen hebben we al eerder bedankt, anderen – door alle hectiek – nog niet”, laat Rode Kruis op haar website weten. Het Rode Kruis heeft aangekondigd dat ze binnenkort een bedankborrel organiseert voor de grote groep vrijwilligers.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×