Het centrale plein van de campus, omringd door water, moet een ontmoetingsplaats worden voor wetenschappers, studenten mensen uit het bedrijfsleven. (Afbeelding: Studio Hartzema).

Bio Science Park krijgt eigen campus

De gemeente Leiden en Universiteit Leiden gaan een campus voor life sciences and health realiseren op het Bio Science Park. Dat betekent dat er woningen en voorzieningen in het park komen. Het college van B&W heeft een conceptversie van de bèta campus voorgelegd aan belanghebbenden in de stad.

Vice-voorzitter van het college van bestuur Universiteit Leiden en wethouder Robert Strijk presenteerden gisteren dit nieuwe plan. Het park mist momenteel nog een goede samenhang en ontsluiting. De campus krijgt een centraal plein waar wetenschappers, studenten mensen uit het bedrijfsleven elkaar zullen ontmoeten. “Het moet voor hen een inspirerende plek worden”, aldus wethouder Robert Strijk (economie).

750 woningen
Er komen zo’n 750 woningen op de campus. Daarnaast komen er bijvoorbeeld ook een winkeltje, een wasserij en horecagelegenheden. “Zo willen we daar een community bouwen,” aldus Willem te Beest, vice-voorzitter van het college van bestuur Universiteit Leiden. “Ik heb het Bio Science Park nooit echt als een bedrijventerrein gezien”, vertelt Te Beest. “Dit is écht een economisch cluster waarin je de geneesmiddelenontwikkeling ziet vanaf het begin tot einde.”

Verder ontwikkelen
Het Bioscience Park is al een van de topclusters in Europa op het gebied van medicijnontwikkeling. De betrokken partijen willen met dit plan het park verder ontwikkelen. Momenteel mist het gebied samenhang en een goede ontsluiting.

Economie Leiden Onderwijs Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×