Één van de voorgedragen locaties op Facebook (Foto's: CDA Leiden).

CDA Leiden tegen nieuw 'ambtenarenpaleis' in actie

#Hier kan het ook! Onder die noemer is het CDA Leiden op Facebook een actie gestart tegen een nieuw te bouwen onderkomen voor een deel van de Leidse ambtenaren. In 2020 moeten de ambtenaren hun huidige onderkomen aan het Stationsplein verlaten. Het Leids College is van plan om ter vervanging het Stadsbouwhuis aan de Langegracht uit te breiden of opnieuw te bouwen. Het CDA vindt dat zonde, omdat een groot aantal kantoren leeg staat. Op Facebook hebben CDA-ers voorbeelden gezet van mogelijk geschikte leegstaande kantoorpanden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231505800″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

“Wij vinden het zonde dat de gemeente nog een kantoor gaat bouwen waar de eigen ambtenaren in komen, met tal van kantoren in deze mooie stad die leeg staan”, vindt CDA-fractievoorzitter Klaas de Vries. “Dat is vernietiging van maatschappelijk kapitaal.”

Poster Hier kan het ook 2q

De opmerking van wethouder Marleen Damen dat omdat we niet nu, maar pas in 2020 een kantoorpand nodig hebben niet weten welk pand dan leeg staat, vindt De Vries geen reden om te gaan bouwen. “Je moet niet nu al zeggen dat we sowieso gaan bouwen. Kijk op het moment dat een beslissing genomen moet worden heel serieus naar de kantorenmarkt. Dat hebben we ook bij het Stationsgebouw zelf gedaan.”

 

 

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×