Vooroordelen, leeuwen-DNA en wetenschapsnieuws

SCIENCE 071 logo

Presentatrice Anouk de Bruijn sprak met hoogleraar Diversiteit in Opvoeding en Ontwikkeling Judi Mesman over haar pedagogisch onderzoek naar vooroordelen bij kinderen. Hoe komt het dat jonge kinderen al vooroordelen hebben? En van wie nemen ze die vooroordelen dan over? Vijf november spreekt zij hierover op het Symposium Diversity and Inclusion: Challenging Implicit Bias van de Universiteit Leiden.

 

De leeuw. Een roofdier met een machtige uitstraling. Er is maar één soort leeuw in de wereld, die onderverdeeld wordt in twee ondersoorten: de Afrikaanse en Aziatische leeuw. Helaas zijn er steeds minder Afrikaanse leeuwen, waardoor uitsterving van deze ondersoort een serieus probleem lijkt te worden. Tijdens de uitzending belden wij hierover met Dr. Laura Bertola. Zij doet onderzoek naar het DNA van Afrikaanse leeuwen en hoe dit kan bijdragen om uitsterving te voorkomen.

 

Redactrice Sophie van der Hart was in de uitzending met het laatste wetenschapsnieuws. Een nieuwe slakkensoort, een luier voor je plant, hersenmechanisme voor jeuk, kannibalistische Tyrannosaurus en nog veel meer nieuws uit de wetenschapswereld!

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×