Het opgestapte bestuur van ANBO Leiden met van links naar rechts penningmeester Hans Schuurman, voorzitter Johan Hogendoorn, secretaris Rita Klingendael en bestuurslid Bob Hardloper. OOk opgestapt, maar niet op de foto het vijfde bestuurslid Margje Vermeer. (Foto: ANBO Leiden).

Bestuur ANBO Leiden opgestapt na vertrouwensbreuk met directeur

Het afdelingsbestuur van de ANBO Leiden, dat is de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, stapt op. Ook andere afdelingen in de regio overwegen zo’n zelfde stap. Dat meldt de Leidse afdeling van de belangenbehartiger voor senioren. Een breuk met directeur / bestuurder Liane den Haan ligt eraan ten grondslag.

Begin oktober blokkeerde Den Haan de afdelingsbanktegoeden, het ledenbestand en de website. Daardoor kon het bestuur niet meer communiceren met ongeveer 1.250 leden die de Leidse afdeling telt. Dat worden er overigens snel minder. Het regent opzeggingen, zo laat het nu afgetreden bestuur weten. Veel mensen stappen over naar de Katholieke Bond van Ouderen (KBO).

Ook elders in Nederland botsen afdelingen met de ANBO-organisatie die veel meer dan voorheen wil opereren als centrale organisatie die vanuit het kantoor in Woerden de afdelingen aanstuurt. Die afdelingen staan een tegenovergestelde beweging voor. Veel meer decentraal georganiseerde activiteiten. Zo willen de leden van ANBO Leiden volgens het nu opgestapte bestuur juist meer activiteiten in de eigen omgeving zoals museumbezoek, de jaarlijkse paasbrunch, thema- en informatiebijeenkomsten en bijvoorbeeld hulp bij het invullen van belastingaangiftes. Dat staat volgens de verbolgen ex-bestuursleden nu allemaal op losse schroeven.

Een deel van de activiteiten van de Leidse ANBO-afdeling wordt overgenomen door de Stichting 55 plus in Leiden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×