Prof. dr. Ferry Breedveld ontvangt Koninklijke onderscheiding

Screen Shot 2015-11-13 at 17.30.33Prof. dr. Ferry Breedveld, vertrekkend voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC, heeft uit handen van loco burgemeester Robert Strijk een Koninklijke onderscheiding gekregen. Na afloop van een speciaal voor hem georganiseerde bijeenkomst werd Professor Breedveld benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Professor Breedveld is nagenoeg zijn hele werkzame leven aan het LUMC verbonden geweest. Hij begon als medisch specialist en onderzoeker, later werd hij ook afdelingshoofd en bestuurder van de vier divisies van het LUMC. In 2006 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder leiding van Breedveld kwam de afdeling Reumatologie van het LUMC tot bloei. Hij versterkte de positie van het LUMC als topinstituut voor wetenschappelijk onderzoek.Afgelopen voorjaar trad Breedveld terug als voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC.

Bestuurlijk was en is Breedveld vele jaren actief geweest als voorzitter van de Raad van Toezicht van Ipse de Bruggen, van Sanquin en van Curium. Daarnaast was hij bestuurslid van de Bio Sciencepark Foundation en het Leids Universiteits Fonds.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×