Café De Bonte Koe is tweede geworden in de jaarlijkse Café Top 100. (Foto: Misset Horeca).

De Bonte Koe tweede in Café Top 100

Het Leidse café De Bonte Koe heeft de 2e plaats gehaald in de jaarlijkse Café Top 100 van MissetHoreca, een nieuwssite voor en over Nederlandse horeca. In totaal hadden 225 cafés zich aangemeld voor de ranglijst. Café L’Espérance haalde de 93e plaats van de lijst.

BonteKoe_CaféTop100

(Foto: Misset Horeca).

Bij de entree van De Bonte Koe hangt een handgeschilderd bordje met de noteringen in de Café Top 100 van de afgelopen vijf jaar. In die tijd is het café ieder jaar een paar plaatsen gestegen. Bij de vorige ranglijst stond de onderneming van Frans Bik nog op de 20e plaats. Net als vorig jaar is het gekroond tot hoogst genoteerde café van de provincie Zuid-Holland.

Topzaak
Ondernemer Frans Bik runt het café al sinds de jaren ’70. Hij was zeer gevleid door de notering. “We zijn trots een café als De Bonte Koe in deze lijst te hebben”, aldus het juryordeel. “Dit is een absolute topzaak die de nummer 2-positie in deze lijst dubbel en dwars verdient.”

EigenarenEsperance

(Foto: Chris de Waard).

Nieuwkomer
In Leiden viel niet alleen De Bonte Koe in de prijzen, Café L’Espérance haalde de 93e plaats in de Café Top 100. De onderneming van Maarten en Tineke Collée is een nieuwkomer in de lijst, zij hebben zich voor het eerst opgegeven voor de toplijst. “Wij zijn trots, zeker op ons personeel en onze gasten die onze zaak die mooie ziel geven”, laat het ondernemende echtpaar Collée weten.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×