Schaatsers op de Kagerplassen. (Foto: Bert Breed)

Leidse foto mee naar de klimaattop in Parijs

Voor de landelijke fotowedstrijd verzamelde GroenLinks Leiden in oktober foto’s die de stad, natuur en het milieu in optimaal formaat laat zien. De winnende foto reist mee naar de Klimaattop in Parijs. Gisteren werd bekendgemaakt dat de foto van Bert Breed eind november mee gaat naar Parijs.

Met de wedstrijd vroeg GroenLinks aandacht voor de klimaattop die van 30 november tot en met 11 december plaatsvindt in Parijs. Bert Breed fotografeerde schaatsers op de Kagerplassen, net iets boven Leiden. “Ik ben een enthousiast natuurschaatser”, vertelt Breed, “maar natuurijs is een van de eerste dingen waaraan je de klimaatverandering merkt. Vroeger kon je iedere winter heerlijk buiten schaatsen, nu sta ik op de schaatsbaan.”

Alle ingezonden foto’s vanuit Leiden zijn te zien op de website van GroenLinks Leiden.

Leiden Nieuws Politiek groenlinks


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×