(Foto's: DUWO).

Merendeel studentenkamers Langebrug eerder klaar

verbouwing duwo1Studentenhuisvester DUWO, die bezig is met de bouw van 216 studentenkamers aan de Langebrug, is eerder klaar met de bouw dan verwacht. Aan het begin van het volgende studiejaar zijn naar schatting 136 kamer klaar voor verhuur aan studenten. De rest van de kamers wordt aan het einde van 2016 opgeleverd. Gisteren werd samen met wethouder Paul Laudy het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd.

De aanvang van de nieuwbouw werd eerder nog uitgesteld in verband met een archeologisch onderzoek op het terrein, dat in een van de oudste delen van Leiden ligt. Jaren geleden stonden op de locatie nog gebouwen van de sociale dienst en een brandweerkazerne. Die zijn begin vorig jaar gesloopt.

Op één van de gevels van de nieuwe gebouwen keert een stuk Leidse geschiedenis terug. Daar wordt een afbeelding van de gevel van de kerk weergeven. Een deur van de St. Petruskerk die op de plek van de kazerne stond en in 1933 afbrandde, liet Paul Laudy gisteren met een hijskraan in één van de nieuwe woningen zakken.

 

 

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×