Drie jaar en TBS met dwangverpleging voor verkrachten 60-jarige vrouw

De officier van justitie heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 44-jarige man uit Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op 16 augustus 2014 een 60-jarige vrouw uit Voorschoten te hebben verkracht.

Volgens de officier van justitie belde de 44-jarige man die zaterdagochtend 16 augustus bij het slachtoffer aan. De vrouw deed de deur op een kier en de man vroeg naar iemand met een andere naam dan die van de vrouw. De vrouw wees naar haar naambordje om duidelijk te maken dat hij aan het verkeerde adres was. Toen ze de deur weer dicht wilde doen, drong de man haar woning binnen. De vrouw probeerde hem naar buiten te werken, waarna er een worsteling ontstond. De man bedreigde de vrouw daarbij met haar leven. Hij verkrachtte haar vervolgens, dwong haar daarna te douchen en verkrachtte haar nog een keer. Daarna filmde de man zijn slachtoffer en zei dat wanneer hij werd gepakt zou worden ‘ze’ in ieder geval zouden weten wie ze moesten vermoorden. Het slachtoffer mocht de politie niet bellen en om te voorkomen dat zij toch zou bellen, demonteerde de man bovendien haar telefoon.

De politie startte na het misdrijf direct een onderzoek en stelde DNA-materiaal van de dader veilig. Dit wees naar de 44-jarige man die een week later, op 22 augustus, kon worden aangehouden in België. Daarna werd hij overgedragen aan Nederland.

Beelden van beveiligingscamera’s op het station in Voorschoten lieten zien dat de verdachte op de bewuste dag en het door het slachtoffer aangegeven tijdstip, in de buurt was. Ook verklaren buren dat er bij hen ook was aangebeld. Zij deden de deur niet open. Mensen die de man die ochtend in de buurt zagen lopen, gaven ook zijn signalement door. Tenslotte werd op de telefoon van de verdachte het filmpje van het slachtoffer gevonden.

De officier van justitie vond dat hetgeen het slachtoffer is overkomen onvoorstelbaar was:  “Zij voelt zich na het misdrijf niet meer veilig in haar eigen huis. De gevolgen voor haar zijn groot. Verkrachting behoort tot de allerzwaarste misdrijven die het strafrecht kent.” De officier van justitie weegt in haar eis de houding van de verdachte mee: die ontkent dat het om verkrachting ging, omdat de vrouw niet zou hebben tegengestribbeld.

De man beweert dat hij per ongeluk aan het verkeerde adres was. Volgens de Hagenaar had hij verschillende adresjes waar hij terecht kon voor seks. Voor die verklaring is geen enkel bewijs gevonden. Voor de officier van justitie weegt de ontkennende proceshouding van de verdachte strafverzwarend. Ook weegt zij het uitgebreide strafblad van de verdachte mee. Daaruit blijkt dat man eerder voor meerdere geweldsdelicten is veroordeeld en ook voor meerdere pogingen tot verkrachting. In totaal zat de man al circa 14 jaar in de gevangenis. Volgens de officier van justitie vormt de 44-jarige man duidelijk een gevaar voor de samenleving en is de kans op herhaling groot.

112 Sleutelstad Voorschoten Verkrachting 60-jarige vrouw Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×