Leiden moet massaal in de pedalen: Flink Fietsen!

Met de campagne Flink Fietsen gaat de gemeente Leiden de komende tijd het fietsen in de stad flink promoten. Doel is meer fietskilometers door Leidenaren te stimuleren om vaker de fiets te pakken. Naar werk of school of om bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen. Goed voor gezondheid en milieu en het draagt bovendien bij aan een betere bereikbaarheid van de stad als er minder mensen de auto pakken. “En fietsen is nog stoer ook”, aldus wethouder Strijk van bereikbaarheid.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de ambitie van de gemeente om Leidenaren meer dan voorheen de fiets te laten pakken.

Leidenaren moeten dus meer gaan fietsen. De gemeente op haar beurt werkt, samen met de regio, aan het verbeteren van tal van fietsvoorzieningen. Leiden krijgt er de komende jaren bijvoorbeeld zo’n 20.000 fietsenstallingen bij, er worden nieuwe fietspaden aangelegd en bestaande routes worden verbeterd.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×