De genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs zijn bekendgemaakt. (Foto's: PR).

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs bekendgemaakt

De genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs zijn bekendgemaakt. Op woensdag 9 december reikt een jury drie prijzen uit: de Organisatieprijs, de Aanmoedigingsprijs (voor jongeren t/m 27 jaar) en de Leidse Vrijwilligersprijs 2015. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in de Burgerzaal van het Stadhuis.

vrijwilligersprijspeter-roodenburg-3

Peter Roodenburg is genomineerd voor de Leidse Vrijwilligersprijs 2015.

Voor de hoofdprijs, de Leidse Vrijwilligersprijs 2015, zijn drie mensen genomineerd. Peter Rodenburg begon in 2011 in ouderentehuis Lorentzhof met het uitdelen van koffie en maaltijden. Al snel ging hij steeds meer doen voor de ouderen, zoals het organiseren van kerst- en nieuwjaarsdiners en de 3 oktoberviering. Nico Massaar is ook genomineerd, hij is bij bijna elk Leids evenement te spotten als verkeersregelaar. Daarnaast is Nico momenteel penningmeester bij de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen. Annemarie Koopman is een actieve bewoonster van de Zeeheldenbuurt. Als bestuurslid van de buurtvereniging waakt ze over de uitvoering van de wijkvisie. Daarnaast zet ze zich daarnaast vooral in voor de sociale cohesie in de wijk.

Molenaar Jorinde Vroeijenstijn maakt kans op de Aanmoedigingsprijs.

Aanmoedigingsprijs
Ook voor de Aanmoedigingsprijs zijn drie jongere vrijwilligers genomineerd. Thera Leenman is de eerste kanshebber, zij is vrijwilliger bij EpiCentrum Slaaghwijk, het centrum voor Emancipatie, Participatie en Integratie. Het Jongerenteam Omalief maakt ook kans op de prijs, dit team van jongeren Turkse afkomst zet zich in om vereenzaming bij ouderen tegen te gaan. Tot slot is 26-jarige Jorinde Vroeijenstijn genomineerd, zij is daarmee één van de jongste molenaars in Nederland. Ze helpt mee 5 van de 9 molens in Leiden te laten draaien, werft nieuwe molenaars, stuurt vrijwilligers aan en organiseert mede de Leidse Molendagen.

vrijwilligersprijs_schooltuinen-5

Stichting Schooltuinen Leiden is één van de genomineerden voor de Organisatieprijs.

Organisatieprijs
Voor de Organisatieprijs zijn drie Leidse organisaties genomineerd. Vereniging Leidse Schooltuinen is de eerste kanshebber. Deze vereniging heeft al 90 jaar mede kunnen bestaan door vrijwilligerswerk. Stichting JES Rijnland maakt ook kans op de prijs. Deze organisatie helpt ouders en kinderen in kwetsbare thuissituaties en biedt ondersteuning op het gebied van opvoeden, aanvullend onderwijs en talentontwikkeling. Tot slot is de Stichting Gilde Leiden genomineerd. Het doel van deze organisatie is maatschappelijke activiteiten voor ouderen bevorderen.

Leiden Leidse Vrijwilligersprijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×