Het debatteam van het Bonaventura college eindigde op de 19e plaats. (Foto: Bonaventura College).

Bonaventura behaalt 19e plek NK debatteren voor scholieren

Afgelopen zaterdag ging een team scholieren van het Bonaventura College de strijd aan met andere scholen op het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren. De leerlingen reisden af naar Hilversum voor de voorronde van de 18e editie van het kampioenschap en behaalden de 19e plek.

Tijdens het kampioenschap gaat dit jaar een recordaantal van 124 scholen met elkaar in debat over maatschappelijke thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek.  Ter voorbereiding op het debat kregen de leerlingen een debattraining in de klas.

Het kampioenschap bestaat uit drie voorrondes en een finale. Per voorronde gaan de tien beste scholen door. Het Bonaventura loopt met de 19e plek de finaledag daarom net mis. Het Stedelijk Gymnasium deed ook mee en eindigde op de 31e plek. Op 23 januari nemen de overgebleven scholen het bij de Universiteit Utrecht tegen elkaar op om de eerste plaats.

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×