Impressie van de buitenkant van het toekomstige Leidsenhage. (Afbeelding: MVSA Architects).

Leiden staakt verzet tegen uitbreiding Leidsenhage

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren besloten dat zij niet in beroep zullen gaan tegen het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Leidsenhage, het winkelcentrum in Leidschendam. Een opvallend besluit, begin dit jaar gaf wethouder Robert Strijk namelijk nog aan dat de plannen ‘onacceptabel’ zijn. De angst bestaat dat Leidsenhage door de uitbreiding veel winkelend publiek uit Leiden zal wegtrekken.


Chris de Waard ging in gesprek met wethouder Paul Laudy over het besluit om de klachten tegen de uitbreiding van Leidsenhage te laten vallen.

De belangrijkste reden niet verder gaat met de zaak, is dat de Provincie Zuid-Holland heeft aangegeven dat ze kunnen instemmen met het bestemmingsplan zoals het er ligt. Daarnaast speelt mee dat de Raad van State meer zal kijken naar de manier waarop het bestemmingsplan tot stand is gekomen dan naar de gevolgen voor buurtgemeenten ervan. “Daardoor is de juridische slagingskans van ons beroep niet erg groot”, aldus wethouder Paul Laudy.

Leiden Politiek Leidsenhage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×