ZZ Leiden verwelkomt Cashmere Wright

Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal heeft gisteren afscheid genomen van DeRonn Scott om vervolgens vandaag de Amerikaanse spelverdeler Cashmere Wright te tekenen.

Cashmere Wright speelde tijdens zijn collegeloopbaan voor de Cincinnati Bearcats. De spelmaker is de alltime leider als het gaat om steals in de geschiedenis van de Bearcats. Wright is ook de enige speler die minstens 1300 punten, 475 assists en 175 steals voor Cincinnati noteerde.Cashnere wright naar ZZ

Na zijn collegecarrière begon Wright in 2013 bij de Groningse Donar, wat toen nog speelde onder de naam GasTerra Flames. Met de Groningse formatie stond hij twee keer in de weg van Zorg en Zekerheid Leiden.

Afgelopen seizoen kwam Wright uit voor AEK Athene in Griekenland en vanaf januari 2015 voor Wilki Morskie Szczecin in Polen. Dit seizoen maakte de Amerikaan de voorbereiding mee van de Fort Wayne Mad Ants, een formatie die speelt in de NBA Development League. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden hoopt Wright zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Leiden Nieuws Sport ZZ Leiden Basketball


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×