Nieuw restaurant in Marepark: Steakhouse Terroir

3

In één van de gerestaureerde panden van het voormalige slachthuis in Nieuw Leyden komt opnieuw een restaurant. In het gebouw aan het Marepark zat de afgelopen jaren Brasserie Faassen. Dat ging eerder dit jaar failliet. Op 1 februari 2016 opent op die plek Steakhouse Terroir de deuren. Merlijn van der Krogt en Justus Brasem zijn de nieuwe – jonge, maar ervaren – eigenaren van wat ze zelf omschrijven als het ‘eenvoudigste steakhouse’ van Leiden.

De twee ervaren horecamannen, Justus heeft als gastheer gewerkt in Oud Sluis en The Jane en Merlijn was onder meer chef-kok bij biologisch restaurant Kasteel Woerden, zijn van plan om de gasten echt centraal te stellen. “Die kunnen straks hun gerechten bijvoorbeeld naar gewicht bestellen. Niet iedereen wil persé de grootste steak. Sommige mensen hebben liever een kleiner stuk vlees en meer groente.” aldus Justus. “Ook willen we graag iets persoonlijks doen voor iedere gast. Komen ze voor een zakelijke diner, dan zorgen we dat de WiFi code meteen zichtbaar is, bij een verjaardagsdiner zorgen we voor een bijzondere verrassing voor de jarige. Ieder bezoek is speciaal dus voor iedereen willen we het ook bijzonder maken.”

Centraal voor het steakhouse wordt een speciale custom made barbecue. Om die bij elkaar te krijgen, heeft het duo een crowdfundingcampagne opgezet die in de eerste week al 75% van het streefbedrag van 7.400 euro bij elkaar heeft gebracht.

Delen

3 reacties

    • Een eerlijk vleesliefhebber op

      Ik weet zeker dat een blij dier, zo dat al bestaat, graag zijn heerlijks beschikbaar stelt aan deze chef. Die vlees met respect behandelt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline