Jan van der Stoep, uitbater van Sociëteit de Burcht en erelid van Rumor di Mare, is overleden.

Rumor di Mare verliest erelid

Jan van der Stoep, uitbater van Sociëteit de Burcht en erelid van zeemanskoor Rumor di Mare, is na een ziekbed overleden. Dat meldt het koor op zijn Facebookpagina. Vanwege zijn ziekte zong Van der Stoep voor laatst in 2012 mee met het koor. Van der Stoep was een van de leden van het eerste uur van het in Leiden wereldberoemde koor. Als voorzanger gaf hij Rumor extra klank.

Dankzij Van der Stoep werd Sociëteit de Burcht de uitvalsbasis voor Rumor di Mare om te repeteren en als vaste kroeg. De vereniging verliest een erelid en Leiden een markante inwoner. Van der Stoep werd 63 jaar oud.

Op 14 december zal de jaarlijkse openbare repetitie in Sociëteit de Burcht plaatsvinden. Vanaf 19.45 uur is iedereen welkom in de vaste repetitieruimte van het koor, de Tuinzaal onder Sociëteit ‘de Burcht’ aan de Burgsteeg 14 in Leiden. De repetitie zal door het overlijden ook een eerbetoon zijn aan Van der Stoep.

Jan van der Stoep zingt op 3 oktober 2012 ‘Durruk uit Urruk’.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×